"Op 'e Noed"

van harte welkom bij PKN gemeente:

Diensten stille week

In de Stille Week willen we – zoals we gewoon zijn – elke dag een viering aanbieden.

Op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag werken we samen met de kerken van Langweer en Scharsterbrug/Ouwsterhaule. De kerkdiensten worden dan gehouden in Langweer, omdat de diensten vanuit deze kerk te volgen zijn op kerkdienstgemist.nl (doorklikken naar Langweer). De nieuwe collega uit Scharsterbrug/Ouwsterhaule, ds. Wim Warnar en ds. Aart Veldhuizen en de pastores Geertje van der Meer, Anneke Adema en Gerda Keijzer verzorgen samen deze diensten.

Tijdens de viering van het avondmaal op Witte Donderdag bent u van harte uitgenodigd om thuis met ons mee te vieren door een stukje brood te nemen en een slok wijn te drinken.

Dag Locatie Viering Voorgangers Aanvang
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Idskenhuizen Vespers Anneke Adema
Gerda Keijzer
19.30 uur
Witte Donderdag Langweer Heilig Avondmaal Wim Warnar
Geertje van der Meer
Gerda Keijzer
19.30 uur
Goede Vrijdag Langweer   Wim Warnar
Aart Veldhuizen
19.30 uur
Stille Zaterdag Idskenhuizen Paaswake Anneke Adema
Gerda Keijzer
19.30 uur
Pasen Langweer   Geertje van der Meer
Aart Veldhuizen
9.30 uur

De diensten vanuit Langweer zijn te volgen op https://kerkdienstgemist.nl/stations/1407-Protestantse-kerk-Langweer

De diensten vanuit Idskenhuizen kunt u vinden op deze website onder het kopje ‘video’s’. Het filmpje verschijnt dan direct.

Er wordt bovendien geprobeerd dat er in de tijd rondom Pasen een dienst via internet en beamer in Doniahiem kan worden bijgewoond.

Zondagse ontmoeting

De komende weken zal de zondagse ontmoeting ook op de website geplaatst worden zodat u deze allemaal kunt lezen.

Zondagse ontmoeting (word) (pdf)

Kindernevendienst

Door de annulering van de kerkdiensten voor de komende weken is er ook geen kindernevendienst. Voor de volwassenen zijn er online diensten maar voor de kinderen zijn die misschien niet zo leuk.

De methode van de kindernevendienst (kind op zondag) heeft er voor gezorgd dat de programma’s voor de komende weken op hun website staan. De programma’s hebben een alternatief bijbelverhaal en leuke werkvormen die jullie thuis met het gezin kunnen doen.

https://www.kindopzondag.nl/digitaal/

!! UPDATE CORONAVIRUS !!

Door de ontwikkelingen van het coronavirus, en op advies van de regering en de landelijke protestantse kerk, zullen de komende tijd alle kerkdiensten geannuleerd worden. Dit besluit is genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De landelijke kerk heeft het advies gegeven ook kleinere bijeenkomsten niet te laten doorgaan. Daarom zullen ook de doordeweekse activiteiten van onze gemeente deze maand niet doorgaan.

Nu zal niet iedereen bereikt kunnen worden via deze route en daarom het dringende verzoek om ook andere gemeenteleden in te lichten over de kerkdiensten die niet door zullen gaan.

Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.30 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de protestantse kerk uitgezonden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet doorgaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

Heerenveens koor Perspectief zingt Messiah in Idskenhuizen

Op Goede Vrijdag 10 april zingt het Heerenveense koor Perspectief de Messiah van het wereldberoemde Oslo Gospel Choir in PKN-kerk Op ‘e Noed in Idskenhuizen.

Het wordt een afwisselende dienst, waarin gospel en hedendaagse muziek, stemmige en up-tempo nummers over het leven van Jezus Christus vertellen. Daar tussendoor zijn teksten geweven die de verbinding met het nu leggen, met de actualiteit en het leven van alledag.

De oorspronkelijke Messiah, zoals gecomponeerd door de leider van het Oslo Gospel Choir Tore W. Aas, kent 29 nummers. In overleg met de uitgever van de Messiah, zijn veertien nummers geselecteerd, om tot een evenwichtig programma te komen. Sommige liederen nodigen uit tot meezingen. Het project werd de afgelopen twee jaar uitgevoerd in Heerenveen en Meppel en op Ameland. De reacties van bezoekers waren overweldigend. “Bijzonder genoten, het was een prachtige avond, fantastisch, erg indrukwekkend.”, om enkele reacties te citeren.

De dienst begint om 19.30 uur en is toegankelijk voor iedereen die met een muzikale belevenis naar Pasen wil toeleven.

Perspectief

Het koor Perspectief bestaat al ruim twintig jaar. Met ruim zestig enthousiaste leden, is het koor verbonden aan de Protestante Gemeente Trinitas in Heerenveen en staat onder leiding van dirigent John Verrijk. Eerdere projecten trokken vele bezoekers, zoals de musical Noömi in 2009 en Grenzeloos in 2017.

Perspectief voert de Messiah dit jaar ook uit in de Zuiderkerk in Sneek, op zondagavond 29 maart om 19.30 uur en in de Grote Kerk van Dalfsen op zondagochtend 19 april om 10 uur.

Coronavirus

Afgelopen zondag werd het duidelijk dat een aantal mensen zich bezwaard voelde om handen te schudden i.v.m. het Coronavirus.

Het moderamen heeft daarom besloten dat we voorlopig voor, tijdens en na afloop van de dienst elkaar geen hand geven. Dat betekent dus ook dat de ouderling van dienst de voorganger geen hand geeft aan het beging en het einde van de dienst.

Ook is besloten om de collectezakken niet meer met de hand aan elkaar door te geven. Er wordt na de dienst gecollecteerd bij de uitgang.

We vinden het jammer, maar wel nodig om het op deze manier te moeten doen.

Het moderamen

Bevestiging en overstapdienst 7 juli

Op 7 juli 2019 werd de nieuwe kerkelijk werker Geertje van der Meer bevestigd in onze gemeente. Ook waren er een aantal jongeren die de overstap maakten naar het jeugdwerk. Hieronder een impressie van de dienst:

Jeugddienst juni

De jeugddienst van afgelopen week werd georganiseerd door de rock steady groep. Na een seizoen lang onderwijs gehad te hebben over diverse onderwerpen vonden de jongeren het leuk om aan de gemeente te laten zien hoe zij de kerkdienst graag zouden zien.
Naar aanleiding van de 10 geboden werden verschillende filmpjes, teksten en liederen gevonden die pasten bij de geboden. Alle jongeren hebben met plezier meegewerkt aan de dienst.
Heb je de dienst gemist dan kan je de dienst terugluisteren via de knop kerkdienst beluisteren.
Hieronder een aantal foto’s van de dienst: